Onze visie.

Zinvol Spelen.

De schijf van 5 voor speelgoed.

Iedereen weet dat wij onze BOX samenstellen in 4 verschillende thema’s. In élke BOX vinden je kids een educatief stuk speelgoed, iets constructief, een spel en “gewoon iets leuk”. Maar wisten jullie ook dat we bij onze samenstelling steeds rekening houden met de schijf van 5? Voor wie er nog nooit van gehoord heeft; de schijf van 5 werd bedacht door de Nederlandse speelgoedexpert Marianne De Valck. Het deelt speelgoed op in 5 verschillende categorieën, zodat alle verschillende ontwikkelingsaspecten zeker aan bod komen tijdens het spelen. Dat maakt dat kinderen écht bijleren in de verschillende ontwikkelingsdomeinen tijdens het spelen.

Niet alleen bouwspeelgoed maar evengoed puzzels (met 1 oplossing) mogen we beschouwen als constructie. Niet enkel goed voor de motorische ontwikkeling, want constructiespeelgoed bevordert ook de fantasie. Kinderen worden zo uitgedaagd om zelf te bedenken en ontwerpen. En kunnen terug vallen op veel fantasie? Dat zorgt dan weer voor een goed probleemoplossend vermogen. Brengen onze Kapla-blokken, Spinifex Cluster of Tegu de architect in jouw kind naar boven?

Bij dit onderdeel is het eindresultaat helemaal niet van belang, maar gaat het om doen en ervaren. Dat kan gaan van kleien, tekenen en vingerverven tot verkleedpartijen en rollenspelletjes zoals “mama en papa spelen”. Allerlei dieren leren tekenen kan je leren met onze Step by Step van Djeco.

Bij cognitief speelgoed, waarbij kinderen spelenderwijs bijleren, ligt de nadruk op de verstandelijke ontwikkeling. Een hele brede waaier kan hier aan bod komen, zoals logisch redeneren en taalontwikkeling. Niet enkel het aanleren via spel, maar zeker ook het herhalen van, maakt dat kinderen bepaalde vaardigheden sneller én beter onder de knie krijgen. Zo zorgt onze Artie 3000 voor de eerste stappen in programmatie, en de verschillende Smartgames uit ons assortiment trainen dan ook weer het concentratievermogen.

Tijdens het samenspel ontwikkelen kinderen heel wat sociale vaardigheden. Spullen delen, leren verliezen, je beurt af moeten wachten, samenwerken om een bepaald doel te behalen; het zijn allemaal aspecten die we gebruiken bij het gezellig samenspelen. Door een mix te maken van enkele klassiekers en veel nieuwigheden hebben we een heel uitgebreid assortiment gezelschapspellen. Tijd voor quality time met het ganse gezin!

Lees: bewegen! Rennen, fietsen, voetballen, tennissen, en zoveel meer! Maar niet enkel de grove motoriek moet regelmatig aangesproken worden, ook de fijne motoriek kan met spelen geoefend worden. Denk maar aan knopen leggen of kralen rijgen. We laten je peuter alvast oefenen met onder andere Lace-Up Tree van Janod en Fila color van Djeco!

Allemaal in één BOX.

5 verschillende categorieën en 4 stukken speelgoed; lijkt niet helemaal te kloppen, toch? Wel speelgoed is zoals het echte leven; vaak niet rechtlijnig of in 1 hokje te duwen. Het meeste speelgoed is “grensoverschrijdend” en goed voor de ontwikkeling van verschillende aspecten. We kwamen nog enkele leuke tips tegen om de schijf van 5 ook anders in te zetten. Zo kan je tijdens de inrichting van de kinderkamer hier rekening mee houden – denk aan bijvoorbeeld een klein tafeltje en stoel voor de rustigere cognitieve spelletjes. Of werk je met een thema op een verjaardagsfeestje? Kijk dan eens of je verschillende activiteiten kan uitwerken aan de hand van de schijf van 5.

Benieuwd naar ons formules? Ontdek hier alles over ons aanbod!

We wensen jullie alvast heel veel Puur Plezier!

Winkelwagen